Friday, February 19, 2010

Happy parcel from Juliahoneyshakes



Hari ini I gembira. Pasal apa I gembira tetiba takda arah tujuan? Heh. Hidup I memang sentiasa gembira, kadang-kadang saja I menjadi emosional tak tentu pasal, mengamuk sana, mengamuk sini. Meroyan. Tadi I pergi kantor (pejabat) Poslaju --Layan sinetron lebih sangat lah ni.



Kepada pemilik nama, you boleh pergi semak item you dekat mana sekarang, kiranya macam friend finder lah. Contohnya you nak skodeng boyfriend you dekat mana. Haa sama jugak lah macam you trace your item.

Track your shipment via online.
1) Pergi sini
2) Masukkan tracking number : EN244926080MY

Track your shipment via SMS.
1) PL<space>EN244926080MY
2) Send to 33333

** 50 sen/SMS



By the way, tadi I pergi Amy Bridal Gallery. Lepas tu Mama ajak singgah Perling Mall. Lepas tu Mama ajak singgah Jusco Bukit Indah. Mama beli storage bags. And I pulak merengek nak KFC. Since Mama malas masak, I pun rajin lapar. Heh. Sekarang I dah kenyang, mata dah stim.

Tengahari tadi punya cerita pulak. I sengaja nak tunggang langgangkan cerita sebab cerita last ni cerita paling fun yang buat hidup I ceria tak terhingga pada hari ini. I dapat parcel. Eh sebenarnya bukanlah untuk I parcel tersebut. Parcel tersebut lebih bertujuan untuk Mama.



Jeng jeng jenggg. Parcel dari Kak Juliahoneyshakes dah pun I terima. Buah di atas. Nampak macam buah kurma, kan? It's buah lalop actually. Semua untuk Mama. Kak Ju kata sebab my mom ada diabetis. So orang dekat Sudan makan buah lalop ni untuk elakkan kena diabetis. Kak Ju kata lagi, orang dekat Sudan suka makanan manis. Tadi Mama dah cuba makan, Mama cakap rasa dia macam kelat dan pahit. Hopefully lepas ni diabetis Mama berkurang, dan kalau boleh hilang terus. Apapun, thankyou Kak Ju's husband, Abang Afan sebab susah payah carikan buah lalop ni T_________T



Tery Bear ni pulak untuk I. Dalam letter yang Kak Ju bagi, Kak Ju tulis;

"..and the Tery Bear, she's for you! Inside her there's Bloop cupcakes lipglosses for you, hope you'll love those.."





I dah menjerit kesukaan masa dapat Tery Bear! And I lebih menjerit kesukaan bila I tahu dalam Tery Bear ada Bloop cupcakes lipglosses! Thankyou so much Kak Ju, Rara speechless sangat, and I must admit, I love you very much. Hope this relationship will be forever.

P/S: I dah letak my handphone, my cards and money also into Tery Bear. And I dah bawak Tery Bear pergi jalan-jalan merata dah. Pergi Perling Mall, pergi Jusco Bukit Indah pun sentiasa pegang Tery Bear! Childish? Like I care.

21 comments:

Nadya ©™ said...

Bloop cupcakes lipglosses tu comel..sukanyaaaa

nursyamimi said...

aauww,comel btul lipgloss dgn Tery Bear uh!

Rara said...

Nadya

Comel and rasa nak makan. Tadi I dah cuba pakai tapi geram rasa nak telan! =D

Rara said...

Nursyamimi

Comel sangat! Tery bear ni muka dia comel sangat. Sampai buat I geram. Pandai Kak Ju pilih. Muka dia mesti buat I teringat Kak Ju!

ween said...

gewamnyewww tgk lipglosses itu! :D

Rara said...

Ween

I pon geram jugak T________T Sayang nak guna tapi dah buat percubaan tadi. Rasa nak ngap ngap! =P

Alynn Notnot said...

lipgloss tu sgt comel! :)

Rara said...

Alynn

Ya ya I tahu, memang comel sangat sangat sangat :B

Mieya said...

Lipgloss tu boleh guna eh? =.=
Kalau boleh mesti sayang gila kan nak guna. Mesti fikir beribu berjuta kali sebelum guna =D

Rara said...

Mieya

Aah boleh guna! Rasa macam sedap! Bau diaaaaaaaa rasa macam nak masuk mulut sebab macam bau strawberry tapi tersangatlah creamy bau dia! =)

Liyanaa. said...

HOI u suka ayam kfc yang original heh yayang? WUYOO bestnyaaa dapat parcel dr kak ju. dh la comel gila teddybear tersebut T________________T

and the lipgloss pfft saja bikin gua panas :P eh tak kejap nak jadi matang AHAHHAHAA

Rara said...

Liyanaa

HAHAHA aah I suka ayam KFC original. Kalau yang spicy suka jugak tapi kurang lah ;p Tengok mood HAHAHA

Comel kan comel kan. Ahaaaa you matang melampaui batas ni. I matang tapi tetap secara comel. Kalau matang sangat karang cepat berkedut karang camana? HAHAHAHA T________T

chokilala said...

mana nak beli lipgloss yang sangat comel tu? i google, tengok sasa macam ada je?

♥Huda Luna™ said...

comel je mcm rara =)

jgn mkn pulak lipgloss tuh

heheh

Rara said...

Cik Cukis

Yup yup. SASA adaaaaaaa! =P Pergilah serang SASA sekaranggggg hihihihi jangan lupa belikan satu untuk En.F KAH KAH KAH

Rara said...

Huda

Thankyou Huda ;p Heeeee malam tadi SMS Rara ey? Rara dah tidur lah that time, sorry babyyyy

J u l i a 。.゜✿ said...

kakju semalam dah taip comment,
sekali bila nak send tak boleh daaaa.
sebab rara private blog kejap.
=P pffftt

guna lipgloss tu bila
dating with your syafi okek ?
bukan suruh romen lah, =P
tapi bila cakap dekat dengan dia,
nanti nafas berbau strawberry..

nyum !

kirim salam to your mom ok =)
happy lepas bual dengan dia semalam

Rara said...

Kak Juliahoneyshakes :))

Waaaaa semalam tu tetiba Rara ter'usik' coding habis semua jadi layout ngok ngek HAHAHA T_________T

Waaaaaaa guna bila dengan Syafi saja? Habis nanti kalau dia geram dengan bau Strawberry tu camana Kak Ju? =P

Mama pun happy berbual dengan Kak Ju semalam. Mama cakap Kak Ju peramah & very friendly! Terus dia ajak datang Kuantan! Hahahaha

Thankyou Kak Ju, ILOVEYOU :*

atreyu strange said...

SANGAT comel bekas lipgloss tu!

Rara said...

Atreyu Strange

And yes. Correct =D

-N e Y r A- said...

COMELLL