Monday, February 1, 2010

Jom jom order jom!


Oh hello hello loves,

Semalam I pergi Singapore balik hari. Dalam sehari tu, I dengan family dapat pergi Cosway, pergi NTUC Ang Mo Kio hub, and pergi Ang Mo Kio central. Padahal satu hari tu singkat je kan. Sampai Ang Mo Kio pun dalam pukul 1pm macam itu. Balik JB balik dalam pukul 5.30pm. Bayangkan dalam masa beberapa jam tu weols pergi beli itu dan ini dekat tempat yang lain-lain. Pfft.


Actually, dari rumah I ke Singapore ikut Tuas Checkpoint je. So tak lah jauh sangat. Masa dekat Cosway, I buat muka boring je. Mama dengan Angah pilih itu, pilih ini. I pulak macam apatah duduk tercanguk dekat kerusi tu. Nasib baik ada kerusi untuk duduk. Heh. Dah balik dari Cosway, weols balik rumah Mak Mah balik. Lepas makan, Mama nak pergi NTUC beli barang dapur.


Pelik tak, orang Malaysia shopping dekat Singapore? HAHAHA Singapore tengah sales banyakkkkkk sebab nak Chinese New Year ni. Satu family borong sampai dua tiga troli. Blergh. Bersesak-sesaklah troli. Angah I nak tolak troli pun takut. Bukan takut terlanggar barang, tapi takut terlanggar kaki gebu gadis-gadis yang pakai hot pants tu. Kalau dah langgar kaki diaorang and calar kang satu hal pulak.

Lepas tu kan, I merengek dengan Mama, I nak felt T________T Well, dekat JB susah nak cari semua warna. Ada online shop pun mahal macam H9*846^$#2 pffft! Berbeza kalau beli and borong sendiri cuma kena pandai cari kedai je. Tapi kalau uols tanya I dekat kedai macamana ada jual felt tu, for sure I akan jawab "Dekat kedai yang jual felt lah" HAHA sebab I sendiri pun bukannya tahu sangat. Kena pandai survey and mulut tu ringan-ringan sikit nak tanya heh.


Bertambah lagi koleksi felt I. Warna pink tu macam warna candyfloss kan. Jom makan. Bweheheheh. Actually, ada banyakkkk lagi warna dekat situ tapi tak apa, next time I boleh tambah lagi stock since dah tahu kedai dia dekat mana and seller pun sangat nice. Semua warna basic pun I dah ada sebenarnya. Tapi saiz besar lepas tu harga cuma $1, apalagiiii beli jangan tak beli. Tapi kos nak masuk Singapore tu macam kira okay lah kalau nak beli online pun. Tapi lebih puas hatilah kalau beli sendiri (Taktahu lah berapa banyak tapi dekat situ)


I dapat beli borong jugak phone strap ni. Tapi semua warna hitam. Senang nak match dengan warna apa-apapun. So kalau uols nak order felt names nak letak dekat phone pun dah boleh sangat dah.


Ribbon pun dah makin cantik dah. Kalau beli online ni, semeter je dah RM2.50 ba:{pak#$ma%hal540gi@la HAHAHA T_______T Jom lah order cepatlah apa lagi. Email I cepat and bagitahu nak yang macamana and nak buat nama apa and lepas tu baru I boleh kira harga. Jangan worry lah I tak caj mahal macam nak cekik darah. Takkk. Takkan punya. Berbaloi lah dengan harga material yang berkualiti siap import-import lagi :D Itupun I ambil upah sikit gila tak banyak pun.

Okay dah takyah banyak cerita. Jom jom email I order felt banyak-banyak lepas tu ada free gift. Heh heh.

16 comments:

-N e Y r A- said...

rasa nak order lagi. *kali ni nak beli. HAHAHA*

Rara said...

Neyra

baby nak order yang camana? meh lah order mehhh :DD hari tu puas hati kan yayang?

cik EPAL said...

comel nya ribbon :)

Rara said...

Cik Epal

comel je? Meh lah order. Hadiahkan dekat kawan ke atau untuk diri sendiri :DD

~[K.E.L.E]~ said...

waaaa cute sgt..nk2..

~[K.E.L.E]~ said...

waaaa cute sgt..mau2

Rara said...

Kelle

Hihi jom lah order, apalagiiiii :))

Aisya J said...

Rindu Singapore :(( Nak balik sana sangat! Haha nanti bila dah pindah sana balik datang la rumah :) My rumah dekat gila dgn Vivo City haha. Jalan kaki pun boleh tapi penat la haha :P

maisyara Pot! Pot! said...

mcm mne nk oder???

Najwa said...

Kak Rara..Najwa nak order jugak la..hihi..kali ni..Nak warne pink putih..hihi..

Najwa said...

frre gift mcm mane kak

Rara said...

Aisya

Oh oo. Vivo city? Ahaa good ;)

Rara said...

Maisyarah

hee kan ada contact form untuk email tu ;p

Rara said...

Najwa

HAHA nak order, lepastu taktahu nak bank in camana? LOL.

Free gift tu kalau order RM50 ke atas.

Najwa said...

Najwa suruh ayh Najwa bayarkan..kalua boleh..

ohh..

-N e Y r A- said...

sangat puas hati. baby nak order utk adik baby la nanti hahaha leh ek mommy