Saturday, December 27, 2008

Oi-Tanjoubi

HAPPY BIRTHDAY, MR.NEPHEW (;
Gambar diambil di depan Banquet, Singapore

:54: Happy birthday, Ahmad Haikal. Dah 3 years dah my nephew ni. Sayang sangat kat dia walaupun nakal sikit tapi tetap menjadi kesayangan :14: Semoga menjadi anak, abang, nephew dan cucu terbaik dalam family. Tolong Ummi & Ayah bila dah besar nanti :78: Sorry dear, Acik tadapat nak bagi apa apa kat Haikal memandangkan jarak yang memisahkan kita :smiley6:

Eh eh, ingat lagi tak, hari tu Rara ada berjanji untuk menletak 'tirai' Hello Kitty yang dibeli di Singapore tu? :019: Kalau tak ingat, sila hantuk kepala mentengok entry tentang pengcutian di Singapore. Ahh. :56: Singapore. Okay, sudah ingat? Haa. Ini lah picture 'tirai' tersebut



Sesuai tak dengan warna bilik dan frame pintu bilik Rara? All pink. HAHA :smiley12: Thank a lot untuk Mr.Andre *Abg Ngah//cousin* yang telah tolong membargain dengan uncle itu :79: Sebenarnya price 'tirai' ni $8.90 then uncle tu menturunkan harga kepada :129: $5.90 dan Abg Ngah membeli dengan harga $5. HAHA kalau dikira betul betul, lebih murah lah 'tirai' tu berbanding dekat Malaysia kan kan :80::smiley25: Dan ia comel kan kan?

Mood: Sedih tiba tiba..

:73: Kenapa Rara bersedih? Kenapa Rara seperti takda mood lately? Kenapa Rara takda riang ria gembira seperti biasa? Ya. Kerana Oliey. Siapa Oliey? Kan dah pernah bercerita tentang beliau? Seekor kucing lah :31: Ya. Mestilah sangat comel. Kepunyaan keluarga Rara since 6 tahun yang lepas kot :smiley3: Dimana Oliey? Entah. Rara sendiri tak tahu. Since kitaorang semua balik dari Singapore, Oliey memang tak ada. Sekarang sudah berapa hari? :smiley23: Malas Rara nak berkira. Nanti menjadi tambah sedih :71: Adakah Oliey sudah tiada? :smiley10: TAK! Rara yakin Oliey masih ada! Adakah Oliey dicuri oleh manusia yang kejam? Ergh. Kalau betul itu hakikatnya, Rara tidak akan menghalalkannya, kerana Oliey kepunyaan kami :20: Tidak baik mencuri sesuka hati. Pulangkan. Pulangkan Oliey kerana tanpa beliau, kami semua kesedihan. Menanti Oliey pulang di depan pintu dan setiap ketika kami akan termenung memfikirkan tentang Oliey. Oliey, pulanglah sayang... :smiley6:

14 comments:

chepsmore said...

hehe.i tot ur nephew still duduk ngan u lagi.ala,siannya kucing hilang..wat la notis kat kawasn perumahn u.ckp ada reward kpd sapa yg jumpe oliey!:D comel gila la kucing u!!

Juice said...

ala jangan cedih2 nanti cari kucing lain ek..

queenrara said...

chepsmore DARLING
weyyy u sekarang napa dah tamasak telur? =.=
nephew i dah ikut parents dia blk kl
sedih i. sunyi tanpa dia.
erk. wat notis? ala susah kot
kalau orang dah curi takkan dia nak lepaskan? T_____T
kalau nak bagi reward pun cam tak memadai.
u know what, oliey ni kalau nak buang najis pergi toilet sendiri tau
sangat bagus, kan? dia masuk betul2
dalam mangkuk jamban tu haa
memang untung sangat dapat dia
tapi sapa curi dia memang
mati katak je la nanti :[
rindu laaa kat dia

queenrara said...

kak Juice, mana ada kucing yang boleh gantikan oliey? dah la rara tengah sakit sakit camni, oliey pulak tak balik balik. nak keluar pergi cari dia pun talarat. rasa macam takda berguna life ni! T______T

chepsmore said...

tu la..i pon pelik mana gabo yg i tnga masak teloo.nak gabo kuali ade telo.yuu,sgt beradabnye kucg u.patut la.msti ralat gile die tade ngan u skang kan.kat mana la oliey skang. sila pulangkan oliey untuk rara ok!!!(jerit2 ni)

queenrara said...

chepsmore sayangggg );

i makan u. sebab tengah lapar biskut skrg! hohoho

aritu i takut nak link u pasal u kan macam berahsia je blog u. nanti i letak ok? tahu pun. oliey memang sangat beradap. nak jaga dia bukan senang jugak. sebab makanan dia takleh tukar tukar.dia just makan makanan dia je. dh lah pergi toilet buang najis. memang ralat sangat bila dia takda. dia dah lah manja. takpernah lah dia gigit or cakar family i. takpernah. i terkilan sangat =.=

itulah. harap orang yang curik oliey akan merasa guilty and segera lepaskan oliey T_____T i need oliey so much

pencuri oliey said...

serahkan 1 juta ringgit esok pukul 5 petang di bawah pohon tauge. wang atau nyawa?

chokilala said...

ehh! ada notis daripada pencuri kucen u la kat atas. berani betul dia kumen kat blog u. u ptt bertindak cepat! lol

kucen i pun pernah hilang. u wat bodo je, kalau lagi ingat lagi sedih. jgn berharap sgt. yela mmg la syg sbb kucen pun da mcm manusia perangai nya, tapi nak wat camne. kalau asek sedih je, tak jadik keje la

lain la kalau i yg hilang, tu u kena sedih manyak2. haha

u nie, obses sgt dgn pink n hk. hehe. nanti umah baru i, bilik i nak letak kaler purpink. lalala

queenrara said...

pencuri oliey
baik lh. i akan sediakan wang itu berupa wang monopoly :P

queenrara said...

cik cukis paku pakis//chokilalat

BHAHA pencuri oliey yg itu memang mengada amat :P

i sedih bangat sebab oliey betul betul manja. memang i nak lupakan tapi tak boleh sebab tengok mama sendiri pun menangis tauuu. sedih sangat bila tengok kucing lalu lalu depan rumah tapi bukan lah oliey. dan paling sedih bila boyf SMS cakap tengah bermain dengan tibi *kucing beliau* sangat sedih lh apatah lg bila call boyf dan tibi meow meow :[ erghh wtfish

HAHA i obses dengan pink//HK tapi tak menyusahkan orang. kan kan? LOL. u pun nak obses pink jugak? kah kah :P

.Nana. said...

jahatnye kalau ade org kidnap oliey..uhhh..i love cats!!
makhluk tuhan plg seksi~hehehe

queenrara said...

Nana :(((((
memang orang itu jahat kalau dia culik oliey :[

Anonymous said...

COPYCAT!!!!!!!!
IMITATOR!!!!!!!!!
ADMIT IT!!!!!!!!!!

chokilala said...

sapekah gerangan anonymous ni? copycat ape eh? bilik kaler pink or suka HK pun copycat ke? entah2 suku sakat juliahoneyshits ke ni? hahaha